Agility

V agility šolo se lahko vključijo tako mladi kot starejši psi. Tudi pasma ni omejitev, vendar se moramo zavedati, da večje pasme (npr. bernardinci, doge) ne bodo morale premagati vseh agility ovir, oz. jim bo to povzročalo težave. To disciplino zelo priporočamo psom, ki imajo veliko energije, so agilni in jim dnevni sprehodi ne predstavljajo nobenega izziva več.

Z agilityjem bo pes pokuril odvečno energijo, pridobil bo večje motorične sposobnosti in spretnosti, se psihično zaposlil, sodeloval z vodnikom in tako bosta skupaj ustvarjala pravo harmonijo na tačkah… Na koncu agility treninga bo rezultat utrujen pes in zadovoljen vodnik.

Priporočljivo je, da imata vodnik in pes že nekaj izkušenj s poslušnostjo, oz. poznata osnove poslušnosti, da se pes odzove na klic, sledi vodniku in želi sodelovati z njim. Le tako bo trening sproščen in zabaven.

Kaj se naučite v agility šoli

  • učenje motorike in premagovanje različnih ovir (palisada, slalom, preskoki, most, tuneli…)
  • gibanja po parkurju
  • izvajanje vaj ob motnjah
  • vodenje na daljavo

Kako in kdaj poteka agility šola

Agility šola poteka 1x na teden v popoldanskem času. Delo poteka na poligonu kjer se postavijo različne ovire (palisada, slalom, tunel, preskoki… t.i. parkur).

Glede na stopnjo znanja, izkušenosti in zmožnosti se parkur in ovire prilagodijo za vsakega tečajnika posebej.

Imamo 20 srečanj po 1 uro. Tečajniki, ki osvojijo vse veščine premagovanja ovir se lahko udeležijo tudi agility tekmovanj, ki potekajo po Sloveniji in tujini.

Agility šola poteka skozi celo leto.

Tečaj agility
Tečaj agility
Tečaj agility

Prijavi se na tečaj

Podatki o vodniku


Podatki o psu

Spol psa: moškiženski


Na kateri tečaj se prijavljate?

Opišite morebitne težave in posebnosti glede vašega psa.

Agility je športna kinološka disciplina, ki se je leta 1978 rodila v Angliji, in se hitro razširila po Evropi in Ameriki. Že ime pove, da temelji na gibčnosti in spretnosti psa, zelo pomembno pa je tudi zaupanje, medsebojna povezanost in usklajenost vodnika in psa.

To je razgiban in sproščen šport, ki je namenjen predvsem zabavi in igri, zato ni čudno, da je postal ena najbolj priljubljenih kinoloških disciplin na svetu, število privržencev pa še narašča.